خرید کالاهای اسرائیلی؛ آری یا نه! - رهپویان

خرید کالاهای اسرائیلی؛ آری یا نه!

هیچوقت به طور شفاف و دقیق مشخص نشده است که آیا این شرکت‌ها واقعا بخشی از درآمد خود را به اسرائیل می‌دهند یا خیر؟

نوکیا، نستله، پپسی، اینتل، کوکاکولا و... از جمله برندهای تجاری هستند که بازار بسیار خوبی در ایران دارند؛ اما چرا جلوی فعالیت آن‌ها در ایران گرفته نمی شود؟ آیا خرید کالاهای این شرکت‌ها به منزله سهیم شدن در ریختن خون فلسطینیان نیست؟

آیا باید محصولات صهیونیستی را تحریم کنیم؟ چرا؟

سایت "اورشلیمِ ما" همراه برخی گروه‌ها و سایت‌های یهودی صهیونیست در سال 2011 این خبر را خطاب به تمام دوستان اسرائیل منتشر کرده است: "این شرکت‌ها طرفدار اسرائیل هستند. ما باید از آن‌ها حمایت کنیم. لطفاً از این شرکت‌ها حمایت کنید فقط به این دلیل که آن‌ها از اسرائیل حمایت (مالی) می‌کنند."


سایت اورشلیم در خواست می‌کند: "لطفاً این لیست مهم را برای هر کس که فکر می‌کنید لیاقت دارند ارسال کنید"؛ و می‌افزاید این شرکت‌ها از اسرائیل حمایت مالی دارند و ممکن است در لیست بایکوت کشورهای عربی یافت شوند. در ادامه هم نام هجده شرکت حمایت کننده کلان مالی را به عنوان لیست اول ارائه می‌دهد.

خوب است نگاهی در این لیست بیندازیم و اسامی آشنا را بیابیم که چگونه مورد تقدیر صهیونیست‌ها قرار گرفته‌اند. برای نمونه، سطح و سابقه حمایت مالی و سرمایه گذاری کوکاکولا (Coca-Cola) و پپسی (PEPSI) را در شماره 6 لیست ببینیم و تقدیر ویژه از کوکاکولا در سال 1997 را بخاطر 30 سال پافشاری بر حمایت مالی از اسرائیل بخوانیم.

یا حمایت کلان شرکت نستله (Nestle) از اسرائیل را در شماره 10 لیست بخوانیم؛، تا آنجا که در 1998 نماینده این شرکت جایزه جوبلی اسرائیل (Jubilee Award) را از دستان با کفایت نتانیاهو نخست وزیر وقت دریافت نمود_ اینجایزه بالا‌ترین سطح ستایش اسرائیل از حامیان خود تاکنون بوده است_؛ و تازه پس از آن بود که میلیون‌ها دلار سرمایه گذاری مضاعف نستله در اسرائیل برای تأسیس مراکز تحقیقاتی انجام گرفت.

خوب است خدمات ارزنده و عجیب شرکت IBM را در شماره 12 بخوانیم که یک سال پس از اعلام موجودیت اسرائیل، در 1949 آغاز به کار کرد و اولین شرکت بزرگ آمریکایی بود که سرمایه گذاری در اسرائیل را شروع کرد. این، یکی از سه شرکت آمریکایی است که در سال 2001 در مراسم ویژه‌ای توسط آریل شارون تقدیر شد و پاداش‌هایی همچون Ambassador» s Award را بواسطه حمایت مالی و انتقال تکنولوژی به اسرائیل دریافت نمود.

جالب است سرمایه گذاری 500 میلیون دلاری شرکت Nokia در اسرائیل را در شماره 15 لیست بخوانیم و از پروژه‌های سر شاخه‌های نوکیا برای اسرائیل کسب اطلاع نماییم.

یا حمایت‌ها و همکاری‌های ویژه شرکت والت دیسنی (Walt Disney)، کاترپیلار (CATERPILLAR) و تیمبرلند (TIMBERLAND) را بخوانیم.

 

نظر رهبر انقلاب درباره خرید کالاهای اسرائیلی

چند سال پیش استفتایی با این مضمون از حضرت آیت‌الله خامنه‌ای صورت گرفت: 

با سلام خدمت حضرت آیت الله خامنه‌ای، ولی امر مسلمین جهان. یک شرکت، نهاد یا موسسه? خارجی یا داخلی (در جمهوری اسلامی ایران یا خارج)، از یکی از راه‌های زیر، از دشمنان امت اسلامی پشتیبانی می‌کند: 

  • بخشی از سود آن در اختیار رژیم اشغالگر قدس یا نهادهایی گذاشته می‌شود که مستقیماً با اسلام 

و جوامع اسلامی مبارزه می‌کنند (بدین صورت که کالاهایی مانند کوکا کولا و پپسی که در ایران هم تولید می‌شود، عصاره? این نوشابه‌ها انحصارا در دست کومپانی اصلی صهیونیستی است که ایرانی‌ها از ان‌ها مخرند)؛ 

  • مدیران شرکت، پشتیبانی خود را از رژیم اشغالگر قدس یا نهادهایی که مستقیماً با اسلام و جوامع 

اسلامی مبارزه می‌کنند، اعلام کرده‌اند؛ 

  • دارایی، سود فروش یا اعتبار شرکت در راه گسترش اسلام‌ستیزی و اسلام‌گریزی مصرف می‌شود. 

  1. آیا خرید تولیدات این شرکت که شعبه تولید در جمهوری اسلامی ایران را دارد جایز است؟ (کوکا کولا، پپسی، فانتا...)

2. آیا استفاده از تولیدات این شرکت جایز است؟

3. آیا تفاوتی میان کالاهای مختلف (پوشاک، مواد غذایی، نرم‌افزار و...) از باب خرید یا استفاده وجود دارد؟

4. اگر این شرکت، با تاسیس نمایندگی، کالای خود را در جمهوری اسلامی ایران تولید کند، خرید یا استفاده از آنجایز است؟

5. اگر کالای یک شرکت داخلی (ایرانی)، تحت لیسانس و با اجازه? این شرکت صهیونیستی تولید شود، با توجه به این‌ که این اجازه، در قبال پرداخت هزینه‌ای به صورت سـالیانه صادر می‌شود که این مبلغ بر علیه مسلمین استفاده می‌شود، خرید یا استفاده از آنجایز است؟

6. اگر به علت نبود قوانین یا نظارت مناسب یا هر دلیل دیگر، کـالای این شرکت صهیونیستی وارد کشور شود، خرید یا استفاده از آنجایز است؟

7. اگر نـام، نشان یا مبدا صادرکننده? کـالا تغییر داده شود تا شـرکت اصلی پنهان بماند، خرید یا استفاده از آنجایز است؟

8. آیا یک شرکت داخلی، برای افزایش فروش کـالای تولیدی خود (مثلاً پوشاک)، می‌تواند از نام یا نشان این شرکت استفاده کند؟

9. آیا استخدام در این شرکت یا تبلیغ کالای آنجایز است؟

رهبر انقلاب هم در پاسخ به این استفتاء فرمودند:

بسمه تعالی

 سلام علیکم و رحمة الله و برکاته

به طور کلى خرید و فروش هرگونه کالایى از شرکتهاى صهیونیستى و یا شرکتهایى که از سود حاصله کمک به دولت غاصب اسرائیل مى‌کنند حرام است و بر آحاد مسلمین واجب است که از خرید و استفاده از چنین کالاهایى اجتناب کنند و در حکم مذکور فرقى بین موارد ذکر شده نمى‌باشد؛ و در صورتی که احراز نشود که منافع آن عاید صهیونیست‌ها می‌شود و یا در راه دشمنی با اسلام و مسلمین به‌کار می‌رود، اشکال ندارد. هر نوع کار کردن در این شرکت‌ها که کمک به دشمنان اسلام و مسلمین محسوب می‌شود حرام است و دریافت پول در قبال آن حلال نیست.

 

وظیفه دولت؛ وظیفه ملت

گام اول در راه عدم ترویج اینگونه کالا‌ها باید از سوی دولت برداشته شود و دستگاه‌های مسئول، ضمن بررسی دقیق درباره شرکت‌های خارج و منافع و منابع مالی آن‌ها، زمینه را برای جلوگیری از فعالیت‌های شرکت‌های مشکوک فراهم کنند. مجلس شورای اسلامی نیز باید به وضع قوانین مناسب در این زمینه بپردازد.

با این حال، اگر دولت در مواجهه با شرکت‌های حامی صهیونیسم تعلل کند؛ اگر مجلس و قوه قضائیه اقدامات کافی در این مورد انجام ندهند؛ اگر منافع شخصی و گروهی یا مصالحی غیر علنی در مورد مذکور در میان باشد؛ اگر هنوز مطالبه عمومی برای لغو مجوز شرکت‌های حامی صهیونیسم در کشور به وجود نیامده و اگرهای دیگری از این دست، هیچ کدام به نظر نمی‌رسد هنگام بازخواست از تکلیف شخصی و گروهی ما در خصوص اسرائیل، بهانه مناسب و محکمه پسندی باشد. ما مکلف به انجام تکلیف خود هستیم، تکلیفی که مشخص است خرید کالای ایرانی و نه تحریم خرید از کالاهای حامی اسرائیل.



کلمات کلیدی : خرید کالاهای اسرائیلی؛ آری یا نه!
Share |
-----------------------------------------------------------------------------------------------